BBC Radio Two

A Sound Performance in the Studio

Client: BBC Radio 2

The relocation of BBC Radio 2’s central London headquarters inside the imposing but acoustically ‘exposed’ art deco Western House posed a twofold challenge - how to create a state-of-the-art open studio environment while at the same time preserving this superb predominantly glazed period façade. Selectaglaze was invited to design and manufacture a range of secondary windows and observation panels to meet the necessary sound criteria and the large areas of glazing. The external windows were treated with double hinged casements fitted with high performance compression seals. The studio wall windows were set in pairs, using fixed panes angled at 7° - making a total of four layers of glazing between the studio and the outside. Fabric covered sound absorbent linings were fitted to the reveals between each pair of studio windows to help optimise acoustic insulation. Selectaglaze fully met the BBC's Sound Index Criteria.